Kombucha Hibiskus Tarçın Karanfil

Ürün Kodu : KMB04
15,00 TL
 Listeme Ekle

2200 yıllık antik bir gelenek olan Kombucha’nın kökeni Japonya’ya dayanmaktadır. Aslında geniş yapraklı bir yosun olan Kombucha Kültürü, yararlı bakteri ve mayalardan oluşan simbiyotik bir yaşam kolonisidir.


Belli oranlarda hazırlanmış şekerli çayın üzerine yerleştirilen Kombucha Kültürü, yaklaşık 20 gün süren fermantasyon sonunda çaya, başta probiyotikler ve enzimler olmak üzere pek çok değerli bileşen salgılar. Bu sürenin sonunda çayın içindeki şekerin neredeyse tamamını Kombucha Kültürü tüketmiş olur.


Kombucha her gün (tercihen kahvaltıdan önce) aç karnına tüketilmelidir. 4 yaşından itibaren çocuklar kullanabilir. Hamile ve emziren annelerin kullanması tavsiye edilmez. Yetişkinler için uygun doz günde 1-1,5 su bardağıdır.


Dikkat: Lütfen buzdolabında saklayınız. Soğuk tüketiniz.